A világ legjobb városa: Madrid

Előre szólok, a fenti állítás szubjektív vélemény, minden tudományos alapot illetve piackutatást nélkülöz.

Ha jártál már Madridban, vélhetően Te is úgy gondolod, hogy a spanyol főváros tengerpart nélkül is egy roppant izgalmas hely. Van egy leírhatatlan hangulata, bája, atmoszférája, amit lehetetlen pár sorban visszaadni, ezért ehelyett inkább 8 tippet adnánk, hogy mit csinálj ha oda utazol:

Madrid, Spanyolország

1 Látogass el a Templo de Debod-hoz egyszer nappal, egyszer pedig sötétedés után is! 

MadridKóstold meg a Plaza Mayornál kapható tintahalas szendvicset! 

Madrid Menj el Chueca-ba, ha bírod az extrém fazonokat, dolgokat, boltokat! 

Retiro, Madrid Kapcsolj ki a főváros leggönyörűbb parkjában, a Retiro-ban, ahol mindig történik valami: kiállítások, élő zene, aprópénzért mutatványozó imitátorok (kedvencem a Michael Jackson-t utánzó figura), könyvvásár, jóslás. 

Madrid, Spanyolország Indulj kincsvadászatra vasárnap, a Rastro-ra, Madrid bolhapiacára.

 Menj be egy autentikus spanyol bárba és tégy úgy, mint ha újságíró lennél: fotózz és figyelj: mit és hogy esznek, hányan beszélnek egyszerre és milyen hangosan, tényleg mindenki ismer mindenkit?, hogyan rendelnek, miért dobják a szalvétát a földre, stb.

 MAdrid, Spanyolország Kóstolj bele Madrid éjszakai életébe, mert az semmihez sem hasonlítható! Próbálj helyi partner(eke)t keresni az esti kiruccanáshoz, hogy megtudd, mikor is és hol kezdődik a buli, meddig tart, miért mennek fél óránként másik helyre és hajnali 7-kor a legjobb Churrería-ba vigyenek churros-t enni.

Madrid, Spanyolország Élvezd a terek, teraszok pezsgő életét, például a Plaza de Santa Ana miliőjét! (ld. az alábbi képen)

 

+ 1 Szólj valakihez angolul! Ezt a reakciók miatt érdemes kirpróbálni. :) - Jó, tudom, ez gonosz volt.