Almás buñuelo - spanyol fánk

bunuelos spanyol fánkMár rég "főztünk" itt a portálon, ezért most egy gyorsan, könnyen elkészíthető spanyol desszert receptjét osztjuk meg veletek, amit egy korábbi Miele főzőesten, azaz Kulináris Praktikán készítettünk el. 

 

Buñuelos de manzana

Aranyszínű, ropogós finomság ez. Ha még nem készítettél korábban almás buñuelo-t, azt ajánljuk, hogy próbáld ki ezt a receptet. Rengeteg recept-variációja van az eredeti buñuelo fánknak, egyik finomabb mint a másik. 

Hozzávalók:

3 piros alma
2 tojás, citrom leve
1 pohár olívaolaj
1 pohár tej
20 dkg liszt
7 dkg cukor
1 kanálnyi porcukor és só

Elkészítés:

bunuelos fánk, spanyol desszert, Spanyol portál, spanyol konyhaVálaszd külön a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjét tedd félre, a sárgáját pedig verd fel cukorral egy tálban, add hozzá a lisztet, egy csipetnyi sót, a tejet és dolgozd homogénné a masszát. Tedd fél órára hűtőbe a masszát.

Az almát ne hámozd meg, csak vágd fel kb.1 cm-es szeletekre (a magház nélkül persze) és öntsd le citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Most verd habbá a tojásfehérjét és add hozzá az előbb elkészített masszához.

Keverd meg óvatosan a masszát, felülről lefelé. Mártsd bele az almaszeleteket ebbe a masszába és utána már sütheted is a fánkokat a felhevített olajban. Porcukorral meghintve tálald.

Lehet mellé akár csokiszószt, tejsodót kínálni, vagy önmagában is fogyaszthatjuk.