Andalúz Gourmet Fesztivál

Andalúz Gourmet Fesztivál 2012. április 20-án több mint 30 kiállító mutatja be andalúz termékeit a Gellért Szállóban. Lesz spanyol sonka, chorizo, halkonzervek, különleges snack-ek, extra szűz olívaolajok, fűszerek és természetesen spanyol borok. Az estet -stílusosan- egy koncert és egy flamenco show zárja.

Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy divattá vált a spanyol és ezen belül az andalúz étkezési kultúra hazánkban. Ez nem is csoda, hiszen egészséges, változatos és ízletes alapanyagokról van szó, amelyeket a spanyol kreativitás és szenvedély egyszerűen elkészíthető, de annál lenyűgözőbb fogásokban szólaltat meg. Ezekhez viszont szükségünk lesz az andalúz alapanyagokra, melyeket most a nagyközönség is megismerhet április 20-án a Gellért Hotelben.

A teljesség igénye nélkül, pár szó egy-egy kiállító cégről, akik az április 17-i Andalúz Élelmiszeripari Showroom rendezvényen is bemutatkoztak:

gibalbinBarbadillo Pincészet

Bár dél-Spanyolország leginkább édes, sherry borairól híres, a Barbadillo Pincészetből kerül ki a Spanyolországban legnagyobb mennyiségben eladott száraz fehér bor. Budapesti bemutatkozásakor azonban egy vörös nedüjük kap kiemelt szerepet: Gibalbín, El tinto andaluz.

Franjuba Pan 

Családi vállalkozásként indult a jerezi cég, kezdetben pékségként. Később a kenyér-snackükkel (pico) robbantottak piacot, mely 20% extra szűz olívaolajjal készül, ezért nem túl kemény, pont annyira ropogós, amennyire annak kell lennie. 

Campomar Natura

Kizárólag biotermékeket kínál, a természetesség híve. Kínálatukban szerepelnek csonthéjas gyümölcsök, olívaolaj, különböző konzervek (spárga, cékla, gazpacho) és olíva bogyók, melyet volt szerencsénk a sajtótéjékoztatón megkóstolni: mivel a bogyók semmilyen kémiai folyamaton nem estek át, kicsit keményebb a bogyó húsa, mint a hagyományos változaté.

campomar_natura, Spanyolország

Unión Salazonera Islena (USISA) - jamón del mar 

A számos ismert tonhal és tengeri herkentyű konzerv mellett egyik legérdekesebb terméke a tengeri sonkának is becézett, szabad levegőn szárított tonhal, a La mojama. Ránézésre olyan mint egy sonka, de az illatából egyértelműen kiderül, hogy ez bizony hal. 

Luxeapers 

spanyol kapribogyó, LuxeapersFő termékük a kapribogyó. Mint megtudtuk, a termés és a virágbimbó egyaránt fogyasztható, remek kiegészítő húsokhoz, szószokhoz, vagy akár savanyúságként is fogyasztható. Nem csak finom, de egészséges is.

 

Egy szó mint száz, több mint 300 andalúz finomság mutatkozik be a Gourmet Fesztiválon, többek közt olyanok is, melyeket Magyarországon még nem forgalmaznak, csak a jövőben kerülnek majd a magyar polcokra.

bailamor, Lippai Andrea flamenco
Elővételi jegy: 4990 Ft / fő + 10% szervízdíj

Helyszíni jegy: 5990 Ft / fő + 10% szervízdíj (korlátozott számban kapható)

Fesztivál jegyár tartalmazza: gourmet termékek kóstolója, korlátlan étel – és ital fogyasztás a Gellért Szálloda tapas bárjából, belépőjegy a Flamenco show-ra és programokra, valamint egy kóstolópohár.

Andalúz tapas vacsora jegy: 9000 Ft / fő + 10% szervízdíj

Tapas vacsora jegyár tartalmazza: a 8 fogásos tapas vacsorát hozzá illő borokkal, és belépést 21:30-tól a Flamenco Show-ra