Magyar étterem nyílt Barcelona-ban!

Hungaryto - magyar étterem, Barcelona Magyar ízek Katalónia fővárosában. 2010 júliusában nyílt meg az Hungaryto étterem, ahol a gulyáson át a pörköltig minden magyar specialitás -beleértve a pálinkát is- megtalálható. Az üzlet üzemeltetőjét az Hungaryto spanyol fogadtatásáról kérdeztük.  

Mennyire ismerik a spanyolok a magyar ízeket? Van olyan étel, ami már most egyértelműen a legnépszerűbbnek bizonyul a vendégek körében?

Nyilvánvaló, hogy a magyar konyha népszerüsége még nem ért el idáig, talán ezért is van, hogy egész Spanyolország területén nagyságrendileg kb. 4 db étterem üzemel. Barcelonában, illetve egész katalóniában ez az egyetlen.

Visszakanyarodva az ételekre: a magyaroknak minden fekszik, mert a legnépszerűbb és legértékesebb receptek alapján dolgozunk. A spanyol vendégek körében viszont a pörköltek, a túrós csusza és a leveseink az igazán népszerüek: gulyás ragu, újházi, de már a töltött káposzta is lassan a legkedveltebbek közé sorolható.

Hozzá kell tenni, hogy jó magyar szokáshoz hiven, a pálinka sokat segít a felmerülö kérdések eldöntésében. :)

Az alapanyagokat be tudjátok szerezni kint Spanyolországban vagy Magyarországról viszitek őket?
Amit nem tudunk megtermelni, előállitani magunk, azt magyar beszállítóink teszik elérhetövé számunkra. 

Mióta éltek kint? Előtte is vendéglátással foglalkoztatok vagy csak Barcelonában merült fel bennetek az ötlet, hogy magyar vendéglőt nyissatok?

Már évek óta itt élek, és a párom idevalósi. 20 éve dolgozom a vendéglátásban mint szakács, felszolgáló, bármixer, cukrász. Minden szakmámban mester vizsgával rendelkezem.
Az az igazság, hogy egyrészt belefáradtam az itteni ételekbe, másrészt pedig szerettem volna megmutatni az ittenieknek, hogy mi is az az igazi házi étel.

Mennyire "spanyolosítottátok" az Hungarytot-? Kínáltok például magyar tapas-okat?

Teljes mértékig magyar az Hungaryto:  a berendezés, az étel- az italválaszték és a szokások is.

Ha valaki spanyolos dologra vágyik, másik helyet kell keresnie.Nem vagyok vevö a változtatásokra, különböző konyhák fúziójára, büszkék lehetünk szokásainkra othon és Spanyolországban egyaránt.

 

Mivel tudjátok a spanyol vendégeket becsábítani? Vagy inkább a kint élő magyarok járnak hozzátok?

Mindenkit szeretettel várunk, de egyelőre nem reklámozunk, szájról szájra terjed az Hungaryto híre. Ha valami új, az mindig csábitó.

Merre található az étterem? Ha valaki szeretne meglátogatni Titeket és hazai ízekkel találkozni, egy jó pörköltet enni Katalónia fővárosában, merre talál meg titeket?

Az Aragonon van, a 353-as szám alatt, nem messze a Sagrada Familia-tól.

Mi az, amit ki tudnál emelni a katalán vendéglátás területén? Akár ételek, akár vendéglátó helyek, vendégkör, szokások, stb.

A szokásokat nem szeretem, a bárok koszosak, nyilván a sok turista miatt is, viszont az ételek egyszerűek, élvezhetőek és igen egészségesek.

A főétkezés mindig salátával kezdődik, -ez nagyon jó- viszont sütemények nem léteznek. Egy igazi cukrászdának lenne itt keletje.

Van esetleg bármilyen egyéb infomáció, amit szeretnél megosztani a spanyolportal.hu olvasóival és még nem hangozott el a beszélgetésünk során?

Ez az ország nagyon szép, az emberek kedvesek, türelmesek. Ha valaki tehetséges, itt viheti valamire. Nyaraláshoz mindenképp ajánlom, viszont amit még elmondanék, az az, hogy nem szabad bedőlni a álláshirdetéseknek. Itt senki nem segít jótékony célból, és pénz nélkül lehetetlen megmaradni. Tehát, ha valaki kedvet kapna itt élni, létfontosságú a tartalék pénz, a spanyol nyelvtudás mellett. Ezen kívül bátorság és rátermettség kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.