Jamón Serrano - a spanyolok kedvence

jamonserranoHa megkérnek valakit, hogy mondjon egy tipikus spanyol ételt, legtöbben rávágják, hogy: paella. De azért ne feledkezzünk meg az Ibériai-félsziget imádott sonkájáról sem, a Jamón Serrano-ról. Íme egy kis ízelítő, ha már kóstolót nem tudunk adni. :) Azt az állítást, miszerint a spanyolok imádják a sonkát szerintem elég egy számadattal alátámasztani: egy fő átlagosan évi 5 kg Jamón Serrano-t fogyaszt. Nézzük mit kell tudni erről a közkedvelt spanyol sonkáról:

Sertésből készül, gondos és szigorúan szabályzott érlelési és előállítási procedúra keretében. Fogyasztani sokféleképpen szokták, akár előételként, szendvicsfeltétként, akár főtt ételek remek kiegészítőjeként.

Húsboltokban illetve sonka szaküzletekben találkozhatunk eme remekkel, na és persze a tapas bárokban, ahol sokféle kis fincsi falatkát ütnek össze jamón serrano-val.

Ha van rá lehetőségetek, mindenképp kóstoljátok meg!