Loading color scheme

spanyol visszaható igék, spanyol nyelvtan

Mik azok a visszaható igék?

A spanyoltanulásnak egészen korai fázisában -akár már a bemutatkozásnál- találkozunk visszaható igékkel. Mivel a magyar nyelvben ez nem igazán létező fogalom, felmerül a kérdés, hogy mégis mik azok pontosan, honnan ismerjük fel őket és mire kell odafigyelnünk használatukkor. Ebben szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani. 

Tovább

Charlando - Kommunikációfejlesztés alapszinten

Nem lehet túl korán kezdeni! Nagyon fontos, hogy már kezdő szinten is jól begyakorold a tanultakat, legyen szó akár csak a bemutatkozásról vagy környezetünk, családunk leírásáról, azt bármikor magabiztosan el tudd mondani. Elvégre azért tanulod a nyelvet, hogy kommunikálni tudjál spanyol anyanyelvűekkel, így már a spanyol nyelvtanulás legelején érdemes ráerősíteni a kommunikációra és felhagyni a gátlásokkal. 

Tovább
Destino México, fesztivál, spanyol, rendezvény, online, Spanyol Portál

Destino México

2021. március 5-6-án egy virtuális utazásra invitálunk Mexikóba, a Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok keretében, Destino México címmel. Péntek, szombat este (spanyol nyelvű) előadásokkal és interaktív programokkal várunk az online térben, hogy belekóstolhass Mexikó ezerarcú világába.

Tovább
spanyol káromkodások, karomkodás spanyolul, spanyol portál, granada spanyol nyelviskola

Káromkodás spanyolul

Vajon mennyire kreatív a spanyol nyelv a káromkodások terén? Vajon hogy küld el melegebb éghajlatra valakit egy spanyol, ha pipa? Szinte minden nyelvtanulót érdekelnek a trágárságok (is) spanyolul, így gondolom Téged is.

Tovább

flamenco kviz banner

mala leche