Hófehér krémleves andalúz módra

Hófehér krémleves andalúz módra

Ajoblanco: andalúz fokhagymaleves - Spanyol PortálAjoblanco. Sokszor a gazpacho fehér testvéreként szokták emlegetni,mivel alapvetõ összetevõi közt szerepel a fokhagyma, olivaolaj, víz, kenyérbél csakúgy mint a gazpacho-ban és szintén Andalúziából származik, mégis teljesen más.

Bővebben

Hét pecsétes õsi titok Andalúziában

Hét pecsétes õsi titok Andalúziában

Andalúz bor, SpanyolországEnnek a gazdag és sokszínû vidéknek már évezredes hagyományai vannak a borászat területén. Nem véletlen, hogy a sherry bor jellegzetes ízének titkát féltve õrzik a borászok. Ha a receptjét nem is, de betekintõt nyerhetsz e régió ízvilágába az Abszint Étteremben megrendezésre kerülõ Andalúz Borvacsorán 2009. augusztus 18-án . (este 7-11-ig)

A borvacsorán olyan neves pincészetek mutatkoznak be, mint a Gonzales Byass, a Barbadillo és a Malaga Virgen, a menüt illetõen pedig a következõ ínyencségekre lehet számítani:

Bővebben

Tarta de Santiago

Tarta de Santiago

Nincs tudomásunk egy olyan spanyolországi régióról sem, ahol ne szeretnék a desszerteket, ebbõl adódóan elég széles palettából választhatunk, ha valami édesre vágyunk.Mi most egy mandulás finomságot választottunk, egész pontosan Galícia területérõl a Santiago tortát, melyet a spanyolok nagy elõszeretettel fogyasztanak, leginkább bor társaságában.

 

Bővebben

Hódítanak a spanyol falatkák

Hódítanak a spanyol falatkák

spanyol tapas-okCarlos Herrera -spanyol gourmet- legújabb kiadványában 140 eredeti spanyol tapas receptjét árulja el nekünk, melyeket mi is könnyedén elkészíthetünk otthon.

 

Bővebben

Andalúz finomságok

Andalúz finomságok

2009. Február 18-tól újra Andalúz hetek a Culinarisban! A mediterrán konyha szerelmesei most kedvükre válogathatnak a dél-spanyolországi finomságok közül.

Bővebben

Queso manchego, ¡ay qué rico!

Sok-sok jellegzetes spanyol finomság létezik, ami nem hiányozhat sem a tapas bárok kínálatából, sem a spanyolok saját éléskamrájából. Ilyen például az olívabogyó (zöld, fekete, sima, töltött változat), az ibériai sonka (jamón ibérico), olívaolajak és nem utolsósorban a sajt, azaz a queso

Bővebben

Húsvéti finomság

Húsvéti finomság

Ahogy nálunk is, úgy a spanyoloknál is van néhány tipikusan húsvéti recept. Nos, ezek közül egy desszertet szeretnék a figyelmedbe ajánlani, melyet te is könnyedén elkészíthetsz otthon. A finomság Torrija névre hallgat és így készül:

Bővebben

Tequilázzunk!

 Tequilázzunk!

Valljuk be õszintén, hogy Mexikó leghíresebb alkoholos nedüje nálunk is nagy népszerûségnek örvend. De tulajdonképpen mi van a pohárban és hogy isszák azt a mexikóiak?
Bővebben

Eljött a sangría ideje!

Eljött a sangría ideje!

Bár nálunk még csak most köszönt be a nyár, a spanyolok illetve a spanyol tengerpartra látogatók már javában szürcsölik a sangría-t, ami nem más, mint egy könnyű bólé vörösborból vagy pezsgőből, különféle gyümölcsökkel ízesítve. Íme egy recept, ha már nem bírod kivárni a nyaralást, vagy ha csak szeretnél valakit meglepni egy kis finom spanyol itókával ezeken a meleg napokon.

Bővebben