A Spanyol Portál kiközvetít Téged au-pairként Spanyolországba


aupair munka Spanyolországban, Spanyol portálItt megtalálod a részleteket, hogy mi szükséges ahhoz, hogy au-pairként dolgozhass Spanyolországban és mellette nyelvet tanulhass! Ha úgy érzed, hogy szeretnél hosszabb időre kimenni, jelentkezz nálunk, a Spanyol Portál kiközvetít Téged egy spanyol családhoz! 

 

Au-pair munka Spanyolországban, Spanyol PortálI. Mi az az au-pair és miért érdemes közvetítőn keresztül menni 

II. Az au-pair munka részletei (munkaidő, zsebpénz)

III. Feltételek, kritériumok

IV. Tudnivalók

V. Közvetítés díja 

VI. Jelentkezés menete


I. Mit csinál egy au-pair? Miért érdemes au-pairként dolgozni Spanyolországban és közvetítőn keresztül családot találni?


Madrid, au-pair, Spanyolország, Spanyol portál Az au-pair gyermekfelügyeletet lát el egy spanyol családnál, akikkel együtt is lakik. Számára külön szobát (sokszor külön fürdőszobát is) biztosítanak illetve ellátást. A gyermekkel vagy gyermekekkel való törődés, játék mellett apró házimunkát is rábízhatnak az au-pairre, de ez családtól és programtól függ. (Ezt a kiutazás előtti megállapodásban rögzíti a család és a leendő au-pair.)

Ha szereted a gyerekeket, szívesen foglalkozol velük és van is némi tapasztalatod, akkor ez a leggazdaságosabb útja annak, hogy hosszabb időt Spanyolországban töltsél el és elsajátítsd a nyelvet, megismerd a spanyol kultúrát. Ha első hosszabb távolléted lesz a családodtól, a személyiséged is sokat fog fejlődni, önállóbb és talpraesettebb leszel a kint töltött idő után, és nem utolsó sorban rengeteg élménnyel leszel gazdagabb. 


Ne feledd, ha au-pairként utazol Spanyolországba, akkor nem kell drága albérletet fizetned és a megtakarításod egészét étkezésre költeni, mert mindezt biztosítja számodra a befogadó család.

Mi az előnye annak, ha a Spanyol Portál közvetítésével jutsz családhoz, au-pair munkához Spanyolországban?

Fogjuk a kezed a nulladik lépéstől kezdődően: segítünk, hogy milyen dokumentumokat kell beszerezned és a kintléted alatt is bármikor fordulhatsz hozzánk (magyar nyelvű) tanácsért, segítségért ha netalántán bármi gondod, bajod adódna. Ritkán, de előfordul, hogy az au-pair nem érzi jól magát az adott családnál, vagy nem jönnek jól ki, esetleg konfliktus merül fel. Ilyenkor van kihez fordulnod segítségért és ha a probléma a családdal nem orvosolható, akkor intézzük a családváltást.

Fontos, hogy ha közvetítőn keresztül mész, akkor csakis leinformálható családokhoz kerülhetsz és nem fordulhat elő, hogy az interneten magát/magukat jó családnak hirdetők helyett váratlan helyre, helyzetbe kerüljél. 

A biztonságod megér ennyit. 


Spanyolországi partnerügynékségünk, akikkel együtt dolgozunk, a Nemzetközi Au-Pair Szövetség tagja, így garantálva azt, hogy a legkörültekintőbben járnak el a családok és az au-pairek kiválasztásában. 

Mégiscsak külföldre mész, jó ha van egy magyar kapcsolat, ami biztonságot ad neked. 

 

II. Az au-pair munka részletei (munkaidő, zsebpénz)
 

Au-pair programok:

Au-pairként minimum 3 hónapot, maximum 1 évet élhetsz egy spanyol családdal.

Több programot kínálunk, amiből kiválaszthatod az igényeidnek legmegfelőbbet:


                                   A. Alap program                                B. Extra 

Feladatok      Gyermekfelügyelet, házimunkák,          Gyermekfelügyelet,
                                    nyelvoktatás                     házimunkák, nyelvoktatás

Heti munkaóra                  30 óra                                             40 óra

Heti éjszakai felügyelet    2 éjszaka                                        2 éjszaka

(nincs dolgod este a gyerekekkel, de otthon kell lenned)

Heti zsebpénz                   kb. 70€                                           kb.  90€

Heti szabadnap          1,5 nap (havonta 1 teljes hétvége)   teljes hétvége

 

A. Alap program:

Amit csinálsz: körülbelül heti 30 óra gyermekfelügyelet, egyszerűbb házimunkák elvégzése, esetleg angol oktatása a gyereknek/családnak. Vagy 5 napon keresztül napi 6 órában segítesz a családnak, vagy 6 napon keresztül napi 5 órát. Heti pár alkalommal éjszaka is vigyázni kell a gyerekre, de soha nem egymást követő napokon. (Például, ha a család péntek este megy szórakozni, az aupair szombaton kap kimenőt.) Iskolai szünetben lehetséges, hogy több segítséget igényel a család, de ezért plusz pénz is jár.

 

Zsebpénz: Körülbelül 60-70 € hetente, ha a család a belvárosban laki, 75€, ha a külvárosban. Ezen kívül biztosítva van a szállásod (saját szobában) és a teljes ellátás a hét minden napján.

 

Pihenőnapok, szabadság: 1,5 szabadnap hetente (általában a szombat délután és a vasárnap), ha napi 5 órát segítesz a családnak, illetve 2 szabadnap (teljes hétvége), ha napi 6 órát segítesz. 6 hónapos tartózkodás esetén 1 hét, 12 hónapos munka esetén 2 hét fizetett szabadság jár az au-pairnek.
Fontos, hogy lesz elég szabadidőd, amikor el tudsz járni nyelvórára. 

Az utazás és a nyelvtanfolyam költsége az au-pairt terheli. 

 

B. Extra program:

A kondíciók hasonlóak az alap programhoz, a következő különbségekkel:

Az au-pair teljes munkaidőben segít, azaz heti 40 órában. A teljes hétvége szabad, illetve a bérezés is jobb: heti 90€, ha a belvárosban él a család, illetve 100€, ha külső kerületben.

 

III. Az au-pairség feltételei

1. 18 és 30 év közötti életkor
(a munkakezdés napján már be kell tölteni a 18-at, de még nem lehetsz több 30-nál)
2. Magyar vagy uniós állampolgárság 
3. Minimum 6 hónapos kint tartózkodás (nyáron min. 3 hónap) 
4. Egyedülálló, gyermek nélkül
5. Gyermekek szeretete, gyermekfelügyeletben szerzett korábbi tapasztalat előnyt jelent (táboroztatás, au-pairség, kistestvér, stb)

6. A spanyol nyelv minimum alapfokú ismerete. (Néhány családnál ennek hiánya sem kizáró ok)
7. Az EU tagállamaiban élő fiataloknak csak érvényes személyi igazolványra, útlevélre van szükségük. Vízum és spanyol tanfolyamon való részvétel nem kötelező. Ha 3 hónapnál tovább szeretnél maradni, abban az esetben be kell jelenteni a külföldieket regisztráló hivatalnál (el Registro Central de Extranjeros). 
8. A maximális kinttartózkodás 1 év, amit egy vagy több alkalommal is meg lehet hosszabítani. Ezekkel együtt legfeljebb 2 évig lehet az országban tartózkodni.
9. Dohánymentes életvitel. (Néhány család dohányzó au-paireket is fogad, de a lakásban illetve a gyerekek jelenlétében nem lehet dohányoznia az au-pairnek)
10. Egészség, jó kondíció ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozz
11. Betegbiztosítás 
12. Büntetlen előélet
13. Írásos megállapodás aláírása, mely rögzíti a felek jogait és kötelességeit. Ebben –többek között- részletezve, hogy milyen formában vesz részt az au-pair a fogadó család életében.
14. Babysitter és elsősegély tanfolyam megléte szintén előny.
15. Felelősségtudat, elkötelezettség, nyitottság, rugalmasság, érettség, pozitív kisugárzás elvárás
16. Jogosítvány megléte is előnyt jelenthet

 

IV. Tudnivalók

 

Egyéb tudnivalókról (pl.: közlekedés, szokások Spanyolországban, biztosítás, látnivalók) tájékoztatunk Téged a kiutazás előtt és van lehetőség kedvezményes spanyol nyelvi felkészítő tanfolyamon való részvételre is. 

 

V. Közvetítés díja és garancia 

 

A közvetítés díja 2 részletből áll:

1. részlet: a szükséges pályázati anyag leadásakor 5.000 Ft. Ekkor elindítjuk a családkeresést.

2. részlet: amikor megvan a család, ők is téged választottak és aláírtátok a megállapodást: 20.000 Ft

 

Garancia: amennyiben a pályázati anyag leadása után (5.000 Ft befizetése után), rajtad kívül álló okból (pl.: épp nincs olyan család, aki magyar au-pairt fogadna, stb) hiúsul meg az au-apir munkalehetőség, 100% visszafizetjük számodra az 1. részletet.

 

VI. Jelentkezés menete

 

1. Ha a fenti részleteket figyelmesen elolvastad, és szeretnél jelentkezni, vedd vel a kapcsolatot velünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

2. Személyes interjú és tájékoztatás a szükséges dokumentumokról, amiket be kell szerezned a pályázáshoz

3. Pályázati anyag leadása, közvetítői díj 1. részletének befizetése 

4. Amint kiválaszott téged egy család, sor kerül egy telefonos beszélgetésre és természetesen te is megtekintheted a család teljes dossziéját. (infó a családról, szülőkről, stb)

5. Ha mindketten szimpatikusak vagytok egymásnak, aláírjátok a megállapodást és intézed a kiutazásod, elküldöd a repjegyed beszkennelt változatát a családnak, aki majd érted megy az érkezésedkor.