Au-pairként Spanyolországban I.rész

Au-pairként Spanyolországban I.rész 

Au-pair munka SpanyolországHa főiskolás/egyetemista vagy, vagy legalábbis nagyjából ebbe a korosztályba tartozol, egy óriási lehetőség van a kezedben: huzamosabb időt tölthetsz úgy Spanyolországban, hogy nem megy rá a gatyád. Persze meggazdagodásra se számíts, maximum a nyelvtudásod terén. De kell ennél több?


Hatalmasat lendíthetsz a spanyoltudásodon, ha legalább néhány hónapot, de jobb esetben közel egy évet, kint töltesz anyanyelvi környezetben, például au-pairként.

A gyermek vagy gyermekek istápolása mellett jut idő bőven arra is, hogy eljárj nyelvórákra, de ne becsüld alá azt az időt sem, amit a gyerkőccel töltesz, hiszen ő lesz az első számú nyelvtanárod. Nagy valószínűséggel őt nem fogja érdekelni, hogy esetleg az elején nem érted, hogy miről beszél és amikor az ólomkatonáját kéri, akkor te a ceruzahegyezőjét adod oda neki. Addig fogja magyarázni, mutogatni, amíg le nem esik neked a tantusz és ő eléri amit szeretne, azaz végre odaadod neki a katonáját.

 

Retiro, Madrid, Spanyolország

 

Mindenképp ajánlatos azért mellette rendszeresen eljárni nyelviskolába, hogy a tudásod ne legyen hézagos és a nyelvtanod is rendesen épüljön. Legtöbb esetben a családtól vagy a közvetítő ügynökségtől kapsz segítséget abban, hogy találj számodra megfelelő spanyol kurzust.

 

Általában a családok azt várják el, hogy az au-pair alap szinten tudjon spanyolul, sőt sok spanyol család előnyben részesíti azokat a lányokat, akik nagyon jól beszélnek angolul és így a gyerekfelügyelet kiegészülhet a csemete angoloktatásával is.

 

Spanyolország, MAdrid

 

Mivel au-pairnek az ember leginkább nyelvtanulás céljából megy - bár van aki már jól beszéli a nyelvet és inkább azért megy, hogy hosszabb időt Spanyolországban töltsön- érdemes átgondolni, hogy Spanyolország mely részére célszerű pályázni. Erről fog szólni a Au-pairként Spanyolországban cikksorozatunk következő része. Figyeld a részleteket, ha érdekel az au-pairség, mert hamarosan a Spanyol Portál is segíteni fog tudni Neked abban, hogy au-apir munkát, családot találj és kellőképp felkészüljél az indulás előtt.

 

Ha érdeklődsz a spanyolországi au-pair munkák iránt, regisztrálj nálunk ITT!