I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok

 Granada Spanyol Nyelviskola, I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok, Chile, Spanyol Portál2014-ben a Granada Spanyol Nyelviskola szervezésében kerül megrendezésre az I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok Budapesten. Célunk megismertetni a magyar közönséggel a spanyol nyelvű országok kulturális sokszínűségét, változatos programokon keresztül. A fesztivál első napján, 2014. március 1-én, szombaton 11:00 órától a főszereplő CHILE lesz!

Nagy megtiszteltetés, hogy Carlos Gajardo, a Chilei Köztársaság konzulja elfogadta meghívásunkat, és délután 17 órától egy spanyol nyelvű előadás keretében mutatja be Chilét.

Ezen kívül a magyar és spanyol nyelvű előadásokból megtudhatjátok, milyen élményeket kínál a latin-amerikai ország és hogyan lehet kijutni Chilébe önkéntesként, milyen nyelvtanulási lehetőségek várnak rátok, lesz gasztronómiai témájú előadás és chilei étel- és italkóstolás (empanada, ponche).

A spanyolul beszélők interaktív spanyolórán vehetnek részt és bővíthetik nyelvtudásukat a chilei szlenggel, akik pedig még csak most ismerkednének meg a spanyol nyelvvel, egész nap ingyenes, kezdő spanyolórákon vehetnek részt.

Déltől a leghíresebb chilei énekesnő, Violeta Parra életéről szóló filmet vetítjük (spanyol nyelven, magyar felirattal), a Cirko Film jóvoltából.

Film, Violeta Parra, leghíresebb chilei énekesnő, I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok, Chile, Granada Nyelviskola, Spanyol Portál

Az esti tertulia során egy pohár bor mellett kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség hazánkban élő latin-amerikaiakkal és spanyolokkal - spanyol és magyar nyelven egyaránt. A borokat a Vino Castillo borház kínálja.

Végül a napot egy fergeteges hangulatú latin zenei koncert zárja: Patricio Baeza és együttese zenél majd élőben!

Napközben a Latin Piactéren többek között chilei étel- és italkülönlegességek, latin-amerikai kézműves termékek, spanyol nyelvű könyvek közül válogathattok A MadeByYou standjánál pedig ti magatok is készíthettek latin-amerikai stílusú dísztárgyakat.

Az esti tombolán értékes, „spanyolos” nyeremények kerülnek kisorsolásra, a fődíj pedig nem más, mint egy két hetes intenzív spanyol nyelvtanfolyam Chilében, a NoVa Experience felajánlásával!

 

A részletes program:

11:00:Kapunyitás
11:15: Ingyenes, kezdő szintű spanyolóra
12:00: Spanyol nyelvű filmvetítés: Violeta se fue a los cielos - magyar cím: Violeta - Köszönet az életnek
14:00: Önkéntesként Chilében - élménybeszámoló (magyar nyelven)
15:00: Chilei ízei
16:00: Interaktív spanyolóra Chiléről (haladó szint)
17:00: Chile – Carlos Gajardo, a Chilei Köztársaság konzuljának spanyol nyelvű előadása
18:00: Tertulia & Vino - beszélgetés itt élő latin-amerikaiakkal és spanyolokkal egy pohár bor mellett
19:00: A chilei szleng
20:00 -22:00: Patricio Baeza Band koncert - élő latin zene

A nap folyamán folyamatosan lehet ingyenes kezdő spanyolórán részt venni!

Egész nap kiállítás és vásár, étel- és italkóstolás!

Időpont: 2014. március 1., szombat, 11:00-tól hajnalig

Helyszín: RoHam Bár, 1074 Budapest, Dohány u. 22-24.

Belépő: 800 Ft, mely teljes egészében lefogyasztható 

*A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

További információ:

https://www.facebook.com/events/1412017182376738/ 

Szeretettel várunk mindenkit!