Göndör Fürtök (2013)

Göndör Fürtök, Pelo malo, spanyol nyelvű film, Spanyol Portál, Cirkó-Gejzír MoziMariana Randón legújabb filmjének magyar premierjére április 24-én kerül sor a Cirkó-Gejzír Moziban. A perui-venezuelai-argentin-német filmdráma eredeti címe Pelo malo, a főszereplő kisfiú rakoncátlan göndör fürtjeire utal. A cikk folytatásában a tartalomból kiderül, miért van olyan fontos szerepe a fiú frizurájának ebben a filmben.

Mariana Rondón második nagyjátékfilmjének hőse a kilenc éves Junior, aki mulatt apjától makacs, göndör fürtöket örökölt. Az érzékeny, befelé forduló, különös kisfiú azonban az éves iskolai fotóra egyenes hajat szeretne. Pont olyat, mint amilyen a tévében Miss Venezuleának van. 

Göndör Fürtök, spanyol nyelvű film, Cirkó-Gejzír Mozi, Spanyol Portál

A hajával való állandó foglalatossága a tükör előtt mindennapi súrlódások, veszekedések forrásai anyjával, aki mindezekben a fiú homoszexualitásának bizonyítékát látja. Junior hiába küzd anyja szeretetéért, a nő képtelen elfogadni őt. Junior kénytelen szó szerint és képletesen is lenyírni magáról mindent, ami másságának bizonyítéka lehet.

Mindezek háttereként egy állandó változásban forrongó ország képét látjuk, ami tele van veszélyekkel, ahol kétségbeesett szegénység és munkanélküliség mozgatja az emberek gondolkodását. Ahol egy gyerek mássága teljességgel elfogadhatatlan, és így még nagyobb veszélynek, szenvedésnek van kitéve, mint a többiek.

Nézd meg az előzetest: