Jorge Bucay Budapesten!

Jorge Bucay, spanyol, Spanyol PortálJorge Bucay könyveiből emberek százezrei merítenek erőt és bölcsességet életproblémáik megoldásához. Hatalmas sikere annak köszönhető, hogy közérthetően beszél pszichológiai problémákról, és olyan szórakoztató példákat, történeteket épít az elbeszéléseibe, amelyek segítenek hallgatóinak, olvasóinak kívülről látni és feldolgozni a problémáikat. A magyar közönség június 6-án találkozhat az argentin pszichterapeutával.

Jorge Bucay, spanyol, Spanyol PortálAz Európa Könyvkiadó gondozásában júniusban jelenik meg a szerző Camino-sorozatának új kötete, A könnyek útja.

Egy szeretett személy elvesztése, egy kapcsolat felbomlása, valamely értékesnek tartott dolog végleges eltűnése során megszomorodhatunk, elmagányosodhatunk vagy kétségbeeshetünk. Az emberi lét egyik legbonyolultabb és legkényesebb helyzetét Bucay a tőle megszokott világos stílusban, sok történettel és példával fűszerezve taglalja. Gondolkodásra biztat a veszteség feldolgozásának szakaszairól, a valósággal való szembenézés szükségességéről, a pozitív attitűd fontosságáról és arról, hogyan találhatjuk meg a gyásznak az életünket gazdagító oldalát. Így lehet a veszteség és a fájdalom a világ megértésének, felnőtté válásunknak és lelki fejlődésünknek nélkülözhetetlen része.

A négy részből álló Camino-sorozat köteteiben Bucay gondolatébresztő anekdotákkal, mesékkel, kis elbeszélésekkel illusztrálja mondandóját. Az autodependencia útja című könyvben arról ír, hogy az ember ugyan nem lehet teljesen önálló vagy független, de csak akkor találhatja meg az igazi útját az életben, ha a benne lévő gyermek nem függ senki mástól, csak saját érett, felnőtt énjétől. Camino-sorozatának második kötetében, A találkozás útja címűben Bucay társas kapcsolatokról, vonzódásokról, nemiségről, házasságról és bizalomról fejti ki gondolatait, őszintén, lényegre törően fogalmazza meg véleményét alapvető emberi kérdésekről.

Életmesék című könyve 1994-ben jelent meg először, s ezzel kezdődött Bucay bámulatos karrierje – először Latin-Amerikában, majd szerte a világon. A könyv fiatal páciense már számos terápiával próbálkozott. Legújabb terapeutája, Jorge minden egyes alkalommal elmesél neki egy történetet. Van köztük klasszikus és modern meseadaptáció, van tibeti, talmudi, hindu fabula éppúgy, mint nagy írók elbeszéléseinek feldolgozása és a szerző által kitalált történet. Csupa olyan mese, amely segít megérteni kapcsolatainkat, gondolatainkat.

Jorge Bucay június 6-án pénteken, 18 órától a Puskin moziban tart előadást és segít új nézőpontot találni megoldatlan ügyeinkhez. (Jegyár: 1.000Ft) 

Jorge Bucay, spanyol, Spanyol Portál

Bucay, a spanyol nyelvterület Coelho-ja

Jorge Bucay, argentin pszichoterapeuta és író 1949-ben született Buenos Airesben. Könyveit tizenhét nyelvre fordították le, sok millió példányt adtak el belőlük szerte a világon.

1973-ban szerzett doktori címet, s kezdett dolgozni Buenos Aires-i klinikákon. 1986-ban jelent meg első könyve, a Cartas para Claudia (Levelek Claudiának), amely hamarosan bestseller lett Argentínában. Ezt még tizenhét könyv követte, és Bucay az évek során előbb egész Latin-Amerikában, majd Spanyolországban lett sikerszerző, akinek népszerűsége a spanyol nyelvterületen vetekszik Paolo Coelho-éval. Az utóbbi években pedig szerte Európában felfedezték: óriási sikerrel jelennek meg művei Németországban, Portugáliában, Bulgáriában, Horvátországban, Finnországban, Izraelben.

Jorge Bucay,spanyol, Spanyol Portál

Bucay jelenleg Dél-Spanyolországban él egy kis faluban, idejét az írásnak és olvasásnak szenteli, s közben időről időre elutazik azokba az országokba, ahol könyveit kiadják – szuggesztív előadó, aki ma már nemcsak Latin-Amerikában és Spanyolországban vonz hatalmas közönséget.

Bucay terápiás munkája során alakította ki írói stílusát. A pszichoanalízist és a Gestalt terápiát vegyítő ülések végén mindig elmesélt egy történetet páciensének, amely új megvilágításba helyezte az illető problémáját. Azt vallja ugyanis, hogy minden útmutatást konkrét helyzethez kell kötni. Az általános szép szavak nem sokat segítenek, s ha „ömlesztve” az emberre zúdítják a sok bölcs tanítást, nem ér annyit, mint az, ha életünk valamely problémájával egy megragadó képben, mesében, allegóriában szembesülünk. Először páciensei gyűjtötték össze ezeket a történeteket, s biztatták pszichológusukat, hogy adja ki őket. Így jelent meg a Levelek Claudiának, s lett egy lenyűgöző írói pálya kezdete.

A ma már 17 nyelven is olvasható Bucay gondolkodása többek szerint leginkább Popper Péterére és Müller Péterére hasonlít, az argentin terapeuta afféle jó értelembe vett megmondóembernek számít az egész világon. Ereje és hitelessége többek között abban rejlik, hogy saját élettapasztalatát, személyes élményeit is a terápia, valamit a terápiás írás szolgálatába állította.

„A neurotikusnak nem terapeutára van szüksége, aki meggyógyítja, nem is apára, aki törődik vele. Egy mester kell mindössze, aki megmutatja neki, hol tévedt el az úton” – vallja Bucay, akinek sorait milliók mintegy iránytűként olvassák. 

 

Jorge Bucay június 6-án pénteken a Puskin moziban tart előadást és segít új nézőpontot találni megoldatlan ügyeinkhez.

Jegyár: 1.000 Ft 
Jegyet a Puskin mozi pénztárában vagy online lehet vásárolni:
http://bit.ly/Jorge-Bucay-Budapesten