Loading color scheme

Munka Mallorca szigetén

Egy magyar lány - Szegedi Linda-  fejébe vette, hogy összepakol és annak reményében, hogy Spanyolországban fog élni és dolgozni egy darabig, felült a repülőre és Irány Spanyolország! jeligével nekivágott a kalandnak.

Mi volt az első gondolatod, amikor megérkeztél a mallorcai reptérre?

Mivel nem először vagyok itt, az első gondolatom -némi költői túlzással- kb az volt, hogy "itthon vagyok". Imádom ezt a szigetet, és nagyon vártam, hogy megérkezzek. De mivel olyan helyeken is jártam korábban mallorcai barátainkkal, ahova általában a nyaralni ideérkező turisták nem jutnak el, sokkal közelebb áll a szívemhez. Meg amúgy is. :)

Mallorca part, Spanyolország, Baleár-szigetek

Volt már konkrét munkaajánlatod, amikor kimentél vagy ott kezdtél munkát keresni?

Nem volt konkrét, de akkor jöttem, amikor a szezon elkezdődött, és jó adag szerencsével azonnal találtam munkát. Általában az emberek hotelekben, vendéglátóiparban helyezkednek el, de én nagyon szerencsés voltam, hogy egy lakberendezési boltban kaptam állást.

Hogy érzed magad a munkahelyeden, milyenek a munkaadóid, munkatársaid?

Munka Spanyolországban - Spanyol PortálImádok itt dolgozni, nagyon kedvesek velem, gyönyörű tárgyak vesznek körül, csak rengeteg a munka. Egész nap állok, szó szerint. Egy argentín családé az üzlet, általában a lányukkal vagyok a boltban. Eltűrik, hogy nem tudok olyan sebességgel beszélni, mint ők, és tudják, hogy nekik is lassabban kell velem bánni, ha azt akarják, hogy megértsek mindent. :) 

Szerinted leginkább miért éri meg kimenni?
(pl. nyelvtanulás, pálmafák, anyagiak, életérzés, szórakozás vagy bármi más miatt)


Nekem a legfontosabb a nyelvtanulás. Addig nem megyek haza, amíg nem kenem-vágom a spanyolt. :) De szerintem az emberek vagy menekülnek Magyarországról, vagy rövid idő alatt szeretnék megszedni magukat. Na, ez nem fog összejönni normális melóval, de merem állítani, hogy máshol sem nagyon, amíg az ember a tipikus "külföldieknek való" állásokat tudja elvállalni, azaz nincs megfelelő nyelvtudása. És itt azért meg is kell élni, lakás, kaja, fiesta, amigos... Tehát nem fog meggazdagodni senki egy nyár alatt. (Májustol októberig van szezon.) Ráadásul ide kell a német is, hiszen a spanyolokon kívül csak ők vannak. Szóval, nem egyszerű. Nekem mázlim volt, tény. De én ragaszkodom ehhez a helyhez, ezért itt kell dolgoznom! :)

Palma de Mallorca, munkavállalás


Természetesen a sziget adottságai sem utolsók a listán, a pálmafákkal és a hangulattal együtt. Férfiakért viszont csak az jöjjön, aki alacsony és tudja a mallorquín nyelvjárást. :) Ez utóbbi annyira nem szükséges, viszont tényleg nincsen túl sok magas férfi.

Köszönjük a beszámolódat, Linda és további sok sikert kívánunk! (Az interjú óta sok év eltelt, s Linda nem tért vissza Magyarországra. Azóta már keni-vágja a spanyolt és saját szakmájában helyezkedett el.- szerk. )

 

 

flamenco kviz banner

mala leche