Multikulti Barcelona zsebtolvajokkal

 Ha voltál már Barcelonában, most biztos beugrott a legnagyobb sétáló utca, a Rambla, vagy Gaudí épületei, a nyüzsgő teraszok és a tengerpart. Így volt ezzel Bácskai Tünde is amikor a Spanyol Klubba érkezett, egyből bevillantak neki az emlékképek. Ismeri a várost, mégis eljött az előadásra, mert itt mindig szubjektív szemszögből is betekintést nyerhetünk az adott régió életébe és kérdezni is bátran lehet a helyiektől.

Bővebben

Közhangulat Barcelonában

 Az utóbbi időben kikerülhetetlen téma Barcelonában a katalánok függetlenedési törekvése. Tudjuk, hogy megtörtént a regionális (katalán) parlamenti választás 2015. szeptember 27-én, és tudjuk, hogy ha nem is abszolút többséggel, de győzött a katalán függetlenségért harcoló Junts pel Sí (Együtt az Igenért) párt.

Bővebben
Utazás

Új élet Chilében

 Veronika 4 éve döntött úgy, hogy kihasználja a kínálkozó lehetőséget és spanyol barátjával szerencsét próbálnak a messzi Chilében. Döntését azóta sem bánta meg, sőt! 

Bővebben
Utazás

Guardamar del Segura - a tökéletes úticél!

guardamar, SpanyolországNálunk hamarosan búcsúzik a nyár, de ha belefér még egy nyaralás Spanyolországban -akár ősszel vagy tavasszal is-, érdemes Costa Blanca-t, azon belül is a nálunk kevésbé ismert festői kisvárost, Guardamar del Segura-t célba venni! És ha mi magunk szervezzük az utunkat, az ott élő Szász László személyében még magyar segítséget is kaphatunk, hogy biztosan pozitív élmény legyen az utazás.

Bővebben
Utazás

Elképesztő hotel Chilében: Montana mágica

Montana Mágica Hotel, Chile, Latin-AmerikaTeljesen a természetbe olvad ez a csodás chilei hotel, mely a fővárostól 850 km-re, délen fekszik. Formája egy vulkánhoz vagy egy hegycsúcshoz hasonlít, melyet gazdag növényzet borít be és természetes vízforrások teszik valóban varázslatossá, nem véletlen, hogy így keresztelték el: Hotel Montana Mágica. A természetbe simuló, igazán különleges szálloda tervei egy perzsa építész fejéből pattantak ki, melyhez nem is találhattak volna ideálisabb helyszínt, mint a Huilo Huilo természetvédelmi körzet.

Bővebben

Irány Jerez!

Andalúziából sosemJerez, Spanyolország elég. Mindig van újabb város, település, étel, ital, ünnep, amiről még érdemes szót ejteni, megnézni, megkóstolni, átélni. Most egészen délre vesszük az irányt és a gyönyörű lovairól, lovas ünnepeiről, a Sherry borról és a motoros futamokról híres Jerezbe látogatunk el.

Bővebben

Egy tündéri andalúz kisváros: Mijas

burro, csacsi-taxi MIjasban, Dél-SpanyolországbanAki Dél-Spanyolországba utazik, nehéz helyzetben van: vagy legalább 2-3 hétre kell szabadságolnia magát, vagy előre felállítani egy preferenciasorrendet, hogy pontosan mit fog megnézni. A konklúzió úgyis ugyanaz lesz: Andalúziába még vissza kell menni. A méltán híres nagyvárosok -Sevilla, Granada, Córdoba- mellett az egyik kihagyhatatlan pueblo blanco: Mijas.

Bővebben

Mallorca dióhéjban

Mallorca, SpanyolországMallorca, a Baleár-szigetek gyöngye, melyet nem kevesebb, mint 12 millió turista keres fel évente, szintúgy ideális üdülőhely azok számára, akik a tengerparti sütkérezést szeretik, mint azoknak, akik szeretnek kirándulni, várost nézni. Érdemes kocsit bérelni és bejárni, felfedezni a szigetet, mely rengeteg csodás kis öblöt, ún. cala-t rejt.

Bővebben

Eldöntöttétek, hogy hova utazzunk májusban!

Eldöntöttétek, hogy hova utazzunk májusban!

madrid 296Lezártuk a szavazást, ahol afelől dönthettetek, hogy melyik spanyol városba szervezzük a májusra tervezett, 5 napos utazásunkat, amihez minden Spanyol Portál olvasó csatlakozhat, azaz Te is!

Nagyon szoros volt a szavazás, nézzük a végeredményt:

Bővebben

Jössz velünk Spanyolországba?

Terveink szerint 2011 májusában egy 5 napos utazást szervezünk Spanyolországbaa Spanyol Portál olvasóinak, és Spanyol klubtagoknak. A látogatás célja: városnézés, nyelvgykorlás, szórakozás. Az úticélt még nem döntöttük el, ez rajtatok is múlik, egyelőre Madrid és Barcolena a két lehetséges opció. Téged érdekelne egy ilyen program?

Bővebben

Guatemala - el país de la eternal primavera

Ildi története GuatemalábanEgy latin-amerikai gyöngyszem, ahol mindig jó idő van, az éves átlaghőmérséklet 19 C fok. Mindez nem csak a mezőgazdaságnak kedvez, hanem a guatemalaiak hangulatán is érződik. Tavaly nyári Spanyol Táborunk résztvevője, Heim Ildikó egy évet töltött Guatemalában, önkéntesként dolgozott az El Nahual szervezetnél, ahol gyerekek es felnőttek oktatasával (angol, gitár, művészetek és általános képzés) foglalkoznak.
Ildi dióhéjban így foglalta össze Guatemalát és az ottani élményeit: FANTASZTIKUS!

Bővebben

Sevillában minden ajtón, ablakon be kell nézni

Tipikus spanyol udvarok SevillábanA héten Pirók Zsófival -a szintén flamenco művész Lippai Andrea lányával- beszélgetünk, aki Sevillába tette át székhelyét egy pár évre, hogy a flamenco őshazájában tanulhasson és képezze magát. Kinti élményeiről, benyomásairól, a spanyol életről és oktatási módszerekről faggattuk őt.

Bővebben

El Parque del Retiro I.

El Retiro, Madrid, Spanyolország El Retiro - vagyis a spanyol főváros "tüdeje", ahogy ezt a 120 hektáros gyönyörű parkot szokták nevezni. Érdemes megjegyezni, hiszen egy szép tavaszi, napsütéses napon nincs kellemesebb program Madridban, mint betérni ide, a spanyol "ligetbe". Nem csak a közel 15 ezer fa és a gondozott növényzet az, ami elragadó, hanem az élet, a hangulat, ami ebben a kis paradicsomban lakozik a főváros közepén.

Bővebben

La Giralda

La Giralda, Sevilla jelképeAndalúzia egyik legszebb városába szeretnénk elkalauzolni Téged, méghozzá a sokak számára ismerősen csengő Sevillába. Nehéz erről az igéző városról pár mondatban mesélni, ezért döntöttünk úgy, hogy a város jelképévé vált Giralda-t vesszük górcső alá elsőként.

Bővebben

Vamos a Espana! Remek lehetőség a nyári egyetem

AEGEE - nyári egyetem SpanyolországbanPillanatok alatt itt a nyár, úgyhogy jó lesz minél előbb végigzongorázni a lehetőséget, hogy miként tölthetünk egy kis időt spanyol földön. :)

Hallottál már az AEGEE-ről? Nyári egyetemrõl? Remek alkalom egy kis utazásra, bulizásra, nyelvgykorlásra.

Bővebben

Homokdűnék kanárik nélkül

Kanári-Szigetek, Spanyolország, spanyol nyelvtanfolyamTudtad, hogy a Kanári szigetek egy régen őshonos vad kutyafajtáról (can) kapták nevüket, ugyanis akkoriban még ők uralták a terepet. Ma már leginkább a turisták. Gondolnád, hogy évente 10 millió nyaralni vágyót fogad a spanyol szigetcsoport? Nem véletlenül. 

Bővebben

El Refugio del Burrito

Spanyolország, Szamár menhelyMalagától mindössze fél órára, egész pontosan Fuente de Piedraban található ez a menhely, ahol számos bűbájos szamárral, csacsival és öszvérrel találkozhatunk, akiket Európa egész területéről gyűjtöttek be rossz sorsuk miatt. De jó helyre kerültek :)

Bővebben

Világkörüli út lóháton

Eduardo discoli argentín gauchoEduardo Discolí, az argentín gaucho 2001-ben indult útnak lóháton és most októberben érkezett Magyarországra. Világkörüli útjának 28. állomása Budapest, átszelte már Amerikát, ahonnan repülővel érkezett Európába, egészen pontosan Hollandiába, majd folytatta útját egészen hazánkig.

Bővebben

A Guadalupei Szűzanya

guadalupe mexikoMexikó egyik legismertebb vallási, nemzeti szimbólumát - a 16. századi Szűz Mária ikont a guadalupe-i bazilkában őrzik. Feljegyzések szerint a Szűz Anya először egy indiánnak -Juan Diegonak- jelent meg, mely találkozás emlékére minden évben december 12-én tartják a Guadalupei Miasszonyunk ünnepét.

Bővebben