Guardamar del Segura - a tökéletes úticél!

guardamar, SpanyolországNálunk hamarosan búcsúzik a nyár, de ha belefér még egy nyaralás Spanyolországban -akár ősszel vagy tavasszal is-, érdemes Costa Blanca-t, azon belül is a nálunk kevésbé ismert festői kisvárost, Guardamar del Segura-t célba venni! És ha mi magunk szervezzük az utunkat, az ott élő Szász László személyében még magyar segítséget is kaphatunk, hogy biztosan pozitív élmény legyen az utazás.

Costa Blanca: igazi turistaparadicsom. A világ egyik legszebb, kristálytiszta vizű, fehér homokos tengerpartjai, gyönyörű városok, települések, csodás természeti képződmények, télen is 15 fok feletti hőmérséklet, és nyáron is kellemes klíma jellemzik - nem véletlen, hogy mágnesként vonzza a turistákat egész évben.

A Costa Blanca-n egyaránt megtalálhatóak a csendes pihenést nyújtó városok, festői falucskák és a bulizást biztosító települések. A „Fehér Part” legismertebb városa Benidorm, kék zászlós strandjaival, vízi parkjaival, óriási vidámparkkal, nyüzsgő éjszakai életével főleg a fiatalok, de kisgyerekes családok közkedvelt célpontja is. Alicante, a 322 ezer lakosú, történelmi tengerparti város a fürdésen és napozáson kívül rengeteg látványosságot kínál: remek múzeumokat, régi barokk épületeket, és szép műemlékeket találhatunk barangolásunk során. Alicante leghíresebb nevezetessége a sziklán található Castillo de Santa Barbara, ahova sziklába vájt lifttel is feljuthatunk.

Guardamar, utazás, Spanyol Portál

Ha nem egy nagyvárosban szeretnénk tölteni a vakációt, célozzuk meg Guardamar del Segura-t! A kisváros a Seguro folyó torkolatánál fekszik, Alicante-től mindössze 25 km-re. Ez Spanyolország legdélebbi pontja, ahol a katalán valenciai nyelvjárását még beszélik. 11 kilométernyi, fehér homokos tengerpart, szerda reggelenként különleges hangulatú bolhapiac, délutánonként kirakodóvásár, kitűnő éttermek és igazi spanyol hangulat vár itt ránk.

Ezek tükrében érthető, miért is él itt immáron 13 éve Szász László is a családjával. Céljául azt tűzte ki, hogy minél több magyarral ismertesse meg ezt a csupán fürdőhelyeknél sokkal többet rejtő régiót és segítsen nekik megtalálni a tökéletes szállást, eligazítson a helyi látnivalók és programok között, és szükség esetén segítséget nyújtson, hogy valóban kikapcsolódás legyen az itt töltött idő.

Guardamar, utazás, Spanyol Portál

Nézzük, mit érdemes tudni a szállásokról!

Az apartmanok Guardamar del Segura központjában vagy attól 5-10 percnyi sétára találhatóak. Annak, aki nem szeret sokat sétálni a csobbanás előtt, jó hír, hogy egyik sincs messzebb a tengerparttól 500 méternél, de megszállhatunk akár közvetlenül a parton lévő apartmanban is.  Az árak természetesen a szállások méretétől függően változnak, a nyári időszakban (június 15-szeptember 30-ig) heti 350 eurótól, az év többi szakában pedig havi 650 eurótól foglalhatunk hajlékot magunknak (plusz számolnunk kell még a lakás méretétől függő díjú takarítással is).

Guardamar, utazás, Spanyol Portál Guardamar, utazás, Spanyol Portál

A 2-9 fős szállások teljesen berendezettek és felszereltek, strandtörölközőn (no és persze a személyes holmikon) kívül másról nem kell gondoskodnunk!  Szinte mindegyik lakás liftes házban található, klímával és általában internet csatlakozással ellátva. Ha kisgyerekkel érkezünk, kiságy, babakocsi is a rendelkezésünkre áll.

És hogy miért jó így megszállni? Az ügyintézés és a szerződéskötés teljesen magyar nyelven zajlik, és szükség esetén bármilyen segítséget megkaphatunk a nap 24 órájában, legyen szó akár kedvezményes autóbérlésről, váratlan hazautazásról, vagy Interneten nem megtalálható, helyi szolgáltatásokról. De arra is volt már példa, hogy az egyik vendég jelezte előre, nem szeretne rögtön a bevásárlással bajlódni  – mire megérkezett, teli hűtőszekrény várta.

Guardamar, utazás, Spanyol Portál Guardamar, utazás, Spanyol Portál

Érdmes tehát ellátogatni Guardamar-ba, ha felejthetetlen és gondtalan vakációt szeretnénk!

Részletek az elérhető szállásokról és kapcsolat: https://www.facebook.com/pages/Spanyolorsz%C3%A1g-Costa-Blanca/167788910047034