El Refugio del Burrito

Spanyolország, Szamár menhelyMalagától mindössze fél órára, egész pontosan Fuente de Piedraban található ez a menhely, ahol számos bűbájos szamárral, csacsival és öszvérrel találkozhatunk, akiket Európa egész területéről gyűjtöttek be rossz sorsuk miatt. De jó helyre kerültek :)

Gyönyörű környezetben, fodros olivafák társaságában található ez a tipikus andalúz tanya, melynek egyes lakói például Nápolyból kerültek ide, amikor csődöt jelentett az állatkert, de vannak lakók, akiknek még rosszabb sorsuk volt, bántalmazták őket vagy szinte alig kaptak táplálékot szegénykék.

Sok hányatott sorsú állat él most boldogan itt gondoskodó kezek közt, ahova mi is betekinthetünk (ingyenes a belépés) és akár örökbe is fogadhatunk egy szimpatikus példányt, némi anyagi támogatás ellenében.

burros, szamár, csacsi, Andalúzia, Dél-Spanyolország


A környéken fekvő Mijas városkában is akad némi feladata a menhely gondozóinak, ahol a mai napig Burro-Taxi néven -leginkább a turisták kedvéért- szállításra használják a szamarakat. Évente kétszer állatorvos ellenőrzi állapotukat és hogy képesek-e ellátni ezt a feladatot anélkül, hogy sérülnének vagy szenvedést okoznának nekik.

Ha szimpatikusak a csacsik, vegyétek fel a kiránduló listára a Fuente de Piedraban található menhelyet.