Jubileumi salsa tábor augusztusban

Ha még nem tudsz salsázni, de szeretnél megtanulni, vagy már jól ismered ezt a vérpezsdítő latin táncot, és minden alkalmat megragadsz, hogy gyakorolhasd, mindenképp ott a helyed az idei 10. jubileumi alkalommal megrendezésre kerülő Salsa Diabólica Nyári Táborban! Kárpáti András, a Salsa Diabólica tánctanára mesélt nekünk a táborról.

Kik szoktak jelentkezni a salsa táborba? Akik hozzátok járnak salsázni és ismerik egymást vagy vannak bátor vállalkozók is, akik „ismeretlenben” neveznek be? Esetleg mehet olyan is, aki még az alaplépésekkel sincs tisztában, teljesen kezdő?

Természetesen bárkit szívesen látunk és külön csoportot indítunk azok számára, akik a táborban ismerkednek meg a kubai salsa alapjaival. A résztvevők kb. 50%-a a diákjaink közül kerül ki, kb. 30% külföldi résztvevő lesz idén, akiknek egyébként a nagy része már legalább 3-4 alkalommal volt a korábbi években a táborunkban. A fennmaradó kb. 20% más iskolákból jön és próbálja ki a mi oktatási rendszerünket és persze a „táborélményt” illetve teljesen kezdőként csatlakozik hozzánk.

Mire lehet számítani? Izomláz, másnaposság, fáradtság, boldogság?

1-től 10-ig terjedő skálán:

Izomláz: 3-5 (felkészültségi állapottól függően – kb. napi 7-8 óra táncra lehet számítani)

Másnaposság: 1-3 között (jellemzően a táncosok nem arról híresek, hogy szükségük van némi bátorítóra ahhoz, hogy jól érezzék magukat :)

Fáradtság: 8-9 (napi 4-5 óra alvás, ha valaki minden este jön a buliba. Márpedig jön… :)

Boldogság: 11 (persze 10-es skálán… :)

salsa tábor  

Aki ismeri a Salsa Diabólicát, tudja, hogy nagy tömegeket mozgattok meg. Hány tanár lesz idén és hány órán vehetnek részt a táborozók?

A saját 28 oktatónk mellett 3 vendégművészünk  is lesz. Nem kifejezetten azért, mert ne tudnánk lekezelni a programban tervezett órákat, hanem mert ezek az oktatók egyben jó barátaink is és mivel idén 10. jubileumi táborunk lesz, meghívtuk azokat, akik az elmúlt 9 évben is velünk voltak és támogattak minket. A táborba egyébként kb. 500-600 fő közötti létszámot várunk. Naponta minden csoportnak – 9 oktatási szintnek lesz külön órája a táborban, hogy Mindenki olyan órákon vehessen részt, ahol megfelelő ütemben fejlődhet – 2 salsa órája lesz fixen és emellé minden nap minimum 6 fakultatív órából válogathatja össze a neki tetsző stílusokat. Lesz Son, Cha cha cha, Afro-kubai rumba, Kizomba, Bachata és zenetörténet / hangszerismeret is. Nem fogunk unatkozni. :) Már csak azért sem, mert minden este 10.00 órától hajnalig forró hangulatú , pörgős fiesta várja táborlakókat.


Jönnek külföldi oktatók is?

Igen, 3 külföldi oktató is elfogadta a meghívásunkat. Egyelőre titok, hogy kik lesznek, de azt ígérem, hogy aki minket ismer, most sem fog csalódni. 

Az esti bulik után hogy tudnak a résztvevők másnap délelőtt újra talpon lenni és a táncparkettre lépni?

Erről majd a táborlakókat kell megkérdezni a tábor végén. :) De viccet félretéve: minden reggel 8-kor Zumba-val indul a nap és az óráknak este 9-kor lesz vége.

salsa tábor

Aki most kedvet kapott, meddig jelentkezhet?

Ameddig a helyek el nem fogynak… jelenleg kb. 400 jelentkezőnk van és 600 főnél húztuk meg a határt. A korábbi évek tapasztalata alapján június elejétől napi 5-10 jelentkezőnk van és általában június végén / július közepén már csak várólistára lehet felkerülni… minden évben van 1-2 visszamondás és néha plusz szobákat is sikerül kiénekelni a szállodától, így a várólistások között is van mindig néhány szerencsés. A regisztrációkat minden esetben dátum szerint kezeljük.

Várunk Mindenkit sok szeretettel és addig is tanuljatok spanyolul! :)