Flamenco est Keck Máriával

Flamenco est Keck Máriával

keck-mA Madridban élő, és a spanyol fővároban is népszerű ének- és táncművész Keck Mária előadásaiban az andalúziai flamenco, a magyar népzene és cigányzene elemei ötvöződnek, egyedi, különleges hangulatot teremtve. Mostani, budapesti előadását március 29-én este 21 órától a Patyolat PRÓBAüzemben láthatjátok.

 

Az esten a tradicionális flamenco ritmikája fonódik össze személyes táncstílusával és a saját maga által szerzett, énekelt dallamokkal (esetleg egy-két sajátos népdal interpretációval kiegészítve).

flamenco_keck

 

Szávai József, a Tanac Néptáncegyüttes művészeti vezetője így ír Keck Mária művészetéről:

 

„Kemény és szigorú, pontos és erős a tánc, arcunkon a harc feszültsége, ez nem játék, ez maga a küzdelem a túlélésért. Küzdelem magunkkal, a másikkal, a közönyös külvilággal. Újabb hullám: az elhagyott szerető fájdalma, akinek minden ölelése, simogatása, minden túláradó szeretete fölösleges lett, mert egyedül van, édes terhével a keserű és kiábrándító valóságban. A szerelmi vágta, amelyben az arcok már szinte eltorzulnak, hiszen önkívületben tartjuk már a ritmust, nyitjuk az ajtókat, törünk a másik felé és süllyedünk el együtt a gyönyörben. Úgy, hogy közben szárnyalunk. Úgy, hogy végül arcunkon megjelenik a győzelem mosolya, a játék huncutsága, a fekete gyönyör után a fehér elernyedés."

 

A társulat tagjai:
Keck Mária - tánc, ének
Kozma Richárd – gitár
Böröcz Petra - tánc
Szalai Péter - ütőhangszerek

Előadás: 2013. március 29. 21:00 óra,
Patyolat PRÓBAüzem, 8. kerület Baross utca 85, 1089 Budapest