El Cuadro Flamenco de La Rubia

El Cuadro Flamenco de La Rubia

„Rubia flamenca”. Ez Bucsás Györgyi művészneve, ő a szőke (magyar) lány, aki flamencót táncol. És nem is akárhogyan! Te is meggyőződhetsz erről december 14-én, szombaton 19 órától a Barrio Latino-ban!

Györgyi esetében is – mint sokan másoknál- a flamenco: szerelem.  Négy évesen kezdett el táncolni, és sok műfaj kipróbálása után tizenhat évesen, élete első flamenco kurzusán dőlt el minden.  „Tíz perc után tudtam, ezt kerestem, ezt a táncot akarom táncolni, amíg csak élek. Mert olyan, mint amilyen én vagyok: érzelmekkel teli, és őszinte.”

Az első találkozás után a flamenco Györgyi életének szerves részévé vált, a gyakori tanulmányutak révén pedig Andalúzia is. Három évig élt a flamenco bölcsőjében, Jerez de la Fronterában, neves mesterektől tanulva csiszolta tudását. Ezután visszatért Magyarországra, és Budapesten sem vált meg „szerelmétől”: flamenco-t oktat,és együttesével (El Cuadro Flamenco de La Rubia) rendszeresen tartanak flamenco esteket.

A csapat Györgyi hazatérése után, 2010-ben alakult, azóta dolgoznak együtt és rengeteg sikeres fellépésen és előadáson vannak már túl. Az együttes minden tagjának életében központi szerepet játszik a flamenco, hiszen ebben a közegben érzik magukat igazán otthon mindannyian.

 

Flamenco Tablao Budapest - La Familia

 - Flamenco est Bucsás Györgyi tanítványaival és együttesével, az El Cuadro Flamenco de La Rubia-val

Időpont: 2013. december 14. szombat, 19.00

Helyszín: Barrio Latino (1066 Budapest, Jókai u. 4.)

 

Fellépnek:  El Cuadro Flamenco de La Rubia

Ének: Jorge Díez Aragón

Gitár: Kozma Richárd

Cajón: Nyári Gergely

Tánc: Bucsás Györgyi-La Rubia; Lunaritas Táncegyüttes: Ákontz-Kiss Hanna, Bózsa Anikó, Ézsiás Zsófia, Juhász Krisztina; valamint a Rubia Flamenca Flamenco Iskola táncosai: Los Renitentes (középhaladó csoport), Las Caracolas (kezdő csoport)

Jegyek: elővételben 1000 Ft, a helyszínen 1500 Ft

További információ, jegyrendelés: +36205981335 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 www.rubiaflamenca.hu