El Cuadro Flamenco de La Rubia

„Rubia flamenca”. Ez Bucsás Györgyi művészneve, ő a szőke (magyar) lány, aki flamencót táncol. És nem is akárhogyan!

Györgyi esetében is – mint sokan másoknál- a flamenco: szerelem.  Négy évesen kezdett el táncolni, és sok műfaj kipróbálása után tizenhat évesen, élete első flamenco kurzusán dőlt el minden.  „Tíz perc után tudtam, ezt kerestem, ezt a táncot akarom táncolni, amíg csak élek. Mert olyan, mint amilyen én vagyok: érzelmekkel teli, és őszinte.”

Az első találkozás után a flamenco Györgyi életének szerves részévé vált, a gyakori tanulmányutak révén pedig Andalúzia is. Három évig élt a flamenco bölcsőjében, Jerez de la Fronterában, neves mesterektől tanulva csiszolta tudását. Ezután visszatért Magyarországra, és Budapesten sem vált meg „szerelmétől”: flamenco-t oktat,és együttesével (El Cuadro Flamenco de La Rubia) rendszeresen tartanak flamenco esteket.

A csapat Györgyi hazatérése után, 2010-ben alakult, azóta dolgoznak együtt és rengeteg sikeres fellépésen és előadáson vannak már túl. Az együttes minden tagjának életében központi szerepet játszik a flamenco, hiszen ebben a közegben érzik magukat igazán otthon mindannyian.