Patricio Baeza új albuma

conguitarraCON GUITARRA. Ezzel a címmel jelent meg a chilei származású, de régóta Magyarországon élő zenész, Patricio Baeza legújabb lemeze.

Ezen az albumon túlnyomórészt a romantika jellemezte latin-amerikai populáris slágerek feldolgozásai hallhatók, kiegészítve pár saját szerzeménnyel illetve David Fernando zeneszerző kifejezetten Patricio Baezának írt két dalával.


Patricio szeretné ezzel népszerűsíteni és visszahozni a klasszikus lírai zenét, a szívhez szóló dallamok világát, úgy érzi, a mai világ hangulatában nem „trendi” romantikusnak lenni. Szeretné felhívni a figyelmet ennek a kiveszőben lévő értéknek a fontosságára. Ebben partnere gyermekkori barátja Mario Diaz Varas chilei tenor, aki varázslatos hangjával szólaltatja meg az ismert lírai dallamokat, Patricio Baezával együtt, pl. a világslágerként jól ismert „Bésame mucho” duettben.

Vendégszerepel még a lemezen Tóth Réka színművésznő is, akivel a Sabor a mí” című, jól ismert mexikói dal csendül fel.
Talán kevesebben tudják Patricio-ról, hogy nem csak gitározik és énekel, hanem szívesen fest is. A most megjelent CD borítóképeként is az egyik festménye szolgált alapul. Festményeiben is a romantika a domináns, hazáját -Chilét- mondhatni „szerelemmel” festi le… a természet, a tájak, a családi kert, a házak és virágok és nem utolsó sorban az óceán, mind óvó szeretettel jelennek meg képein.