Keck Mária flamenco előadása

flamenco Keck Mária A Madridban élő ének- és táncművész számos nemzetközi szereplése után egy rövid kitérő alkalmával Budapesten mutatja be sajátos művészetét, amelyben a tradicionális flamenco zsigerekig hatoló ritmikája, személyes táncstílusának ízeivel és a saját maga által alkotott, énekelt dallamokkal fonódik össze.

Keck Mária ének- és táncművészete a dél-spanyolországi Andalúziában honos flamenco hagyományokból, a magyar népzenei gyökerekből és a hazai cigány muzsika jellegzetességeiből táplálkozik. Mindezen elemek egyvelegét messzemenőkig meghatározza az előadóművész személyisége, érett táncstílusa és a saját maga alkotta dallamvilág. A spanyol fővárosban is méltán népszerű művésznő előadását a - flamenco sajátjaként is ismert – érzelmi végletesség, a feltétlen őszinteség, a szigorú pontosság és a leheletfinom lágyság varázslatos egyvelege hatja át.

flamenco Keck Mária

„Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgy mint a közép-európai roma kultúra, mint a flamenco. A magamévá tettem őket, és amikor alkotok, ezekből a világokból táplálkozom. Így, ha megszületik egy dallam, vagy dalszövegek, akkor embereket emlékeztetnek majd népdalokra, flamencora, holott ezek egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióé, ami nem azért fúzió, hogy modern vagy érdekes legyen, hanem mert az én bensőmben ezek a zenei világok, illetve kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak."

/Keck Mária/