Spanyol zongoraest

Spanyol zongoraest

María Álvarez Vidales, zongoraművész, spanyol zongora koncertSokatok számára ismerősen csengő név -hiszen találkozhattatok már vele Spanyol Táborban illetve a Spanyol Klub rendezvényein is- María Álvarez Vidales ad koncertet szeptember 21-én az Óbudai Társaskör Nagytermében 19 órai kezdettel.


 

María Álvarez Vidales a spanyolországi Leónban született 1978-ban. Zenetörténész és zongoraművész, 2001-ben szerzett diplomát a Salamancai Egyetem Zenetörténet szakán, és 2003-ban diplomázott az Oviedoi Conservatorio Superior Zongora Tanszakán. Posztgraduális tanulmányokat folytatott Nagy Ervin vezetésével a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében. 2003 óta Budapesten él, zongoraművészi pályafutása mellett 2007 óta pedagógiai tevékenységet is folytat.

 

María Álvarez Vidales, spanyol zongoraműévsz

 

A hazánkban meglehetősen ismeretlen Antonio Soler spanyol zeneszerző és csembalóművész, a XVIII. századi spanyol billentyűs iskola képviselője és a Scarlatti-zene követője. Soler számos műve közül elsősorban a csembalóra írt több mint 200 szonátája vált híressé.

 

A zongoraest folyamán Antonio Soler, Beethoven és Schumann művei hangzanak el.

 

Belépőjegy : 1000 Ft, diákjegy: 500 Ft

 

Óbudai Társaskör 

Budapest III. Kiskorona utca 7.

Megközelíthető:

- 6-os, vagy 86-os busszal (leszállás a Kiscelli utcai megállónál)

- 1-es villamossal (leszállás a Szentlélek téri megállónál)

- HÉV-vel (Árpád híd megálló)

 

Gyertek!