Hódít a Manu Chao stílus

TrashTucada, spanyol zenekar, koncert BudapestenPár napja koncertezett Budapesten egy barcelonai csapat, a Che Sudaka és már be is harangozhatjuk a következő spanyol csapatot, aki ellátogat hozzánk. A márciusban érkező együttes, a Trashtucada, a közkedvelt Manu Chao stílusára emlékeztető zenét játszik. Hallgassunk bele mindkettőbe.

Azt gondolom, hogy minden beszámolónál többet ér, ha "bevágunk" egy felvételt, amit a teltházas Che Sudaka koncerten készítettünk: 

A La risa bonita számuk dalszövegét itt találod. 
Most pedig folytassuk a soron következő spanyol bandával, akik március 31-én lépnek fel az A38 Hajón.


TrashTucada, spanyol zene, spanyol zenekar Budapesten

 

Elsöprő mediterrán lendület, ska, reggae, rock és hiphop egyetlen robbanékony csomagban, amelyet a végtelen életvidámság és tengerparti buli-hangulat gyúr eggyé.

A héttagú spanyol zenekar 2003-as megalakulása óta hatalmas népszerűséget vívott ki magának hazájában, és az egész Ibériai-félszigeten egyaránt erőteljes dalaiknak és jó humoruknak köszönhetően. A Che Sudaka hangzásvilágával sok szempontból rokon zenéjük egy szédítő orientális trombitával és sodró gitárral mutat többet, miközben produkciójuk összességében legalább ugyanannyira eredeti, kirobbanóan életerős s szárnyaló képzelőerőtől túlfűtött.

 

TrashTucada, spanyol zenekar Budapesten

 

A mediterrán karakter a megannyi zenei stílus és kultúra elképesztő ötvözésében ölt testet hangzásukban, amely ugyanakkor összetéveszthetetlenül sajátossá és egyedivé érlelt, így a nézők nagy többségét azonnal magával ragadja ez a végtelenül vidám, optimista, tagadhatatlanul spanyol gyökerű zenéjük.

A spanyol zenekar igazi örökmozgó, jóformán állandó turnézásban van, s élteti közönségében az örök és végtelen szabadságvágyat.